Jerko Ivanković Lijanović boravio u Bugojnu i održao sastanak sa Safetom Idrizbegovićem

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Bivši federalni dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović posjetio je Bugojno i razgovarao sa Bugojancem Safetom Idrizbegovićem o političkim temama i djelovanju u budućnosti. Dopredsjednik je Narodne stranke Radom za boljitak, koju je 2001. utemeljio njegov brat Mladen Ivanković Lijanović.

Kako Lijanović navodi, na izborima sljedeće godine kandidovat će se za člana predsjedništva BiH i navodi kako će biti predstavnik svih građana Federacije BiH, ne samo katolika, jer zbog politike i izbornog zakona, za Jerku neće moći glasati građani entiteta Republike Srpske.

Safet Idrizbegović, bivši član BOSS-a je dobio povjerenje da bude koordinator općinske organizacije i kandidat za kantonalnu skupštinu SBK-a Narodne stranke Radom za boljitak koja ima velike ambicije na narednih izborima koji se održavaju sljedeće godine.

Kako Idrizbegović navodi, vraća se na političku scenu mnogo jači i na velika vrata. Uskoro će održati novi sastanak sa Lijanovićem gdje će biti dogovoreni detalji o budućem djelovanju.

Bugojno-danas.info

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/