Izvršena prozivka u NK Iskra: Sve je spremno da se Iskri vrati stari sjaj

Danas je izvršena prozivka igrača u NK Iskra Bugojno koji za nastavak sezone imaju visoke ambicije da osvoje veliki broj bodova i pridruže se vrhu tabele saznaje portal Bugojno-danas.info.

Za sljedeću sezonu je cilj plasman u viši rang takmičenja koji svi željno očekujemo.

Potpisani su pravilnici sa svim igračima te je precizno definisano da će rad, trud i zalaganje biti nagrađeni a neopravdan nerad i nemar biti kažnjivi. Svi igrači su jednoglasno zajednički sa upravom usvojili pravilnik te se na obostrano zadovoljstvo čeka prvi pripremni trening koji je zakazan za 1.2.2020. godine.

Predsjednik NK Iskra Davor Ivoš se obratio igračima i zaželio im sreću da osvoje što više bodova te da daju od sebe maksimum koji će biti nagrađeni. Kazao je kako ima visoke ambicije da od Iskre napravi veliki klub ali da mu za to treba ozbiljan pristup igrača koji će obradovati kako publiku na Jakliću tako i sve simpatizere Iskre. Ovim putem je pozvao i sve privrednike da doprinesu razvoju Iskre i pomognu da se Iskra vrati na nekadašnje staze kada je bila u vrhu bh. fudbala i kada su na Jakliću gostovale veoma jake ekipe. Kazao je kako će stadion biti uređen do te mjere da će biti čast doći i gledati utakmice Iskre i podržavati momke koji su domaći i koji zaslužuju da igraju u svojoj i našoj Iskri.

Iskra se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 16 bodova dok je Rudar iz Han Bile na prvom mjestu sa 30 bodova, posljednji, 15. je NK Vlašić Turbe sa 4 boda.

Prozivci se odazvao 21 igrač od ukupno 27, koji će naknadno potpisati pravilnik i pristupiti klubu, u nastavku vam donosimo imena igrača kojim će raspolagati legendarni Sead Smiho Tanković i pomoćni trener Asmer Mašić, trener pionira i stručni saradnik će biti Haris Alispahić Triska, pogledajte i dio atmosfere sa potpisivanja pravilnika:

 1. Namir Alispahić
 2. Faruk Uzun
 3. Ernest Ivković
 4. Dževad Alibegović
 5. Haris Pihura
 6. Adnan Konjarić
 7. Ahmed Omerinović
 8. Haris Seferović
 9. Saudić Ćorina
 10. Armin Muratović
 11. Elvedin Gazić
 12. Tarik Bašić
 13. Semir Mlivo
 14. Aziz Šečić
 15. Enes Palalić
 16. Ahmed Huber
 17. Velid Pidro
 18. Nikola Jurčević
 19. Eldin Alić
 20. Toni Đalto
 21. Luka Bojić
 22. Alen Jusufbašić
 23. Samir Šabić
 24. Admir Sadiković
 25. Alen Dedić
 26. Asmer Musić
 27. Ahmet Fuka

Bugojno-danas.info