IZBORI U IZ BIH / Mirsad Mujić osvojio najveći broj glasova u Sarajevskom okrugu za Sabor IZ u BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon izbora na nivou džemata te u subotu održanih izbornih skupština medžlisa, jučer su u svim izbornim okruzima održani izbori za članove Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevskom izbornom okrugu za Sabor je izabrano trinaest članova među kojima je najviše glasova, 248, imao Mirsad Mujić, kandidat Kiseljaka i Fojnice.

Osim Mujića u Sabor su ušli i Edhem Bičakčić, Senad Ćeman, Sadrudin Išerič, Fuad Ohranović, Nedim Matoruga, Esad Tanović, BelamBešlić, Mina Pleh, Azem Mulalić. Njih devet su kandidati iz Sarajeva.

Članovi Sabora IZ BiH od sada će biti i Ermin Zahirović iz Kaknja, Emir Uzunalić iz Visokog odnosno Gračanice i Adis Hrvat kandidat Vareša i Breze.

Na jučerašnjim izborima kadidati su bili i Hilmo Neimarlija te aktuelni predsjednik Sabora IZ u BiH Hasan Čengić. Međutim, oni nisu dobili dovoljan broj glasova za ulazak u ovo tijelo.

Inače, Sabor je najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Islamske zajednice i ima 87 sabornika koji se biraju u izbornim okruzima.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o