Iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina o skrnavljenju džamije: Mladići nisu svjesni kakvu su glupost uradili

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Maloljetne osobe su u pitanju, rekla je Simojlović

Sramotan snimak pojavio se na društvenim mrežama na kojem je prikazano kako mladić urinira po fasadi Dašnica džamije u Bijeljini, dok je drugi psovao snimajući ga.

Kako je za portal “Avaza” izjavio predsjednik Izvršnog odobra Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Emir Musli ovaj slučaj je prijavio policiji.

Dao sam izjavu u policiji. Ujedno su i dva momka koja su to radili dali izjave. Radi se o maloljetnicima koji su nažalost uradili to što su uradili. Naravno, bolno je što su za takve stvari izabrali džamiju, a drugo što nam teško pada je ono što je govoreno, one uvrede koje su upućivane i što je stavljeno u javni prostor – izjavio je Musli za portal “Avaza”.

Dodao je da će postupajući tužilac i policija uraditi svoj dio posla i nada se da će počinioci biti kažnjeni.

Igrači kluba

– Obojica imaju po 16 godina. Oni su igrači kluba Zvijezda 09, to je sada potvrđeno. Ja ono što znam, nezvanično je, da je u klubu održan sastanak i da su o tome raspravljali., Znam da je i roditeljima to poprilično teško palo. Sada šta će dalje biti, ne znam da li su momci svjesni kakvu su glupost uradili, ali nek im ovo bude opomena za ubuduće – rekao je Musli.

Slučaj je prijavljen u Policijskoj upravi Bijeljina. Musli je naglasio da je kontaktirao Rijaset Islamske zajednice u BiH i muftijstvo, kako bi dobili saglasnost za postupke koje treba da učine.

Šta kaže policija

Portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Simojlović za portal “Avaza” potvrdila je da je riječ o maloljetnicima.

– Maloljetne osobe su u pitanju. One su ispitane i saslušane od strane policijskih službenika. Obavješteno je nadležno tužilaštvo. Tužilaštvu ćemo dostaviti izvještaj na tužilačku ocjenu i dalje postupanje – rekla je Simojlović .

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/