Iz Bugojna krenuli prvi učesnici pohoda ‘Marš mira 2016’

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na “Marš mira 2016” iz Bugojna je krenula prva grupa učesnika, čiji je odlazak organizirala Općinska organizacija porodica šehida i poginulih boraca (OPŠPB) iz toga grada.

Vođa puta je Edhem Čehaja, a u grupi su još Mirsad Đugum, Sefer Velić i Semir Velić, kojima će se u Zenici pridružiti prijatelji Rifet Karić iz Busovače, Zijad Sović iz Cazina i Zeničanin Juso Ćatić.

Uvjereni su da će, na način kako su to činili i ranije, i ove godine odati dužno poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici.

– Ovo je osmi put da sudjelujem u Maršu mira “Nezuk-Potočari” i činit ću to dok god budem mogao. Treći je put da idemo pješice, a u Nezuk bismo trebali stići za sedam dana, odakle ćemo s ostalim učesnicima iz svih krajeva svijeta krenuti u završnicu pohoda – kazao je Čehaja.

Bugojanske učesnike pohoda “Marš mira 2016”, na put dug oko 350 kilometara, ispratila je predsjednica OPŠPB-a Džemka Đelilović, uz želju da ih prati dobro zdravlje i svaka sreća.

Uz Općinu Bugojno i OPŠPB-a, pomoć su im pružile i neke javne ustanove i preduzeća, te privatni poduzetnici i pojedinci.

– Cijeli svijet zna za Srebrenicu. Zahvaljujući Edhemu i njegovim prijateljima, mi već nekoliko godina šaljemo poruku iz Bugojna da se Srebrenica nigdje i nikome ne ponovi – rekao je načelnik Ajkunić.

Prije polaska, učesnici ovogodišnjeg “Marša mira” iz Bugojna proučili su Fatihu i položili cvijeće na Centralno spomen-obilježje šehidima u centru grada.

(FENA)

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/