IT Challenge 6 državno takmičenje učenika srednjih škola iz informatike

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

IT Challenge je projekat koji okuplja mlade informatičare iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su tu prvenstveno radi druženja, ali i edukacije i povećanja spoznaje o važnosti i značaju koje imaju informacijske tehnologije danas u svim sferama društva.

Šesti po redu IT Challenge, ali ovog puta u novom ruhu. Ne takmičenje, već sajam (IT Fair). Sa već ustaljenom tradicijom podizanja ljestvice kvaliteta, i ove godine očekujemo stotine posjetilaca i zaljubljenika u IT djelatnosti.

Ovogodišnji IT Challenge 6 znatno mijenja svoj koncept. Prije samog finalnog dijela koji će biti organizovan u Maglaju u periodu od 19.04.2019. do 21.04.2019., biti će organizovana polufinalna takmičenja, odnosno kvalifikacije za učenike srednjih škola i to na način da učenici iz Federacije BiH svoje kvalifikacije imaju na Sveučilištu/Univerzitetu „Vitez“ u Travniku u nedjelju 14.04.2019.,  dok će učenici iz Republike Srpske svoje kvalifikacije imati u petak 19.04.2019. na Visoko poslovnoj tehničkoj školi u Doboju. Po 20 najbolji timova koji broje kao i do sada po tri učenika iz obje skupine dobit će PASSPORT za finalni IT Camp, što znači da će im svi troškovi boravka biti plaćeni, te će se takmičiti za zaista vrijedne nagrade. Timovima iz FBIH i RS će se još pridružiti gosti iz Turske, Srbije i Hrvatske. Ostalim učenicima koji ne ostvare uspjeh koji ih vodi direktno na IT Camp, neće biti onemogućen dolazak, samo organizator neće biti u mogućnosti da im pokrije troškove boravka na kampu, no ukoliko postoji zainteresovanost o samostalnom aranžmanu, vrlo rado će biti uvršteni kao gosti na IT Campu.

Prijave za učenike srednjih škola iz Federacije možete popuniti na linku Prijave Federacija BiH

Prijave za učenike iz entiteta RS možete popuniti na linku Prijave entitet RS

Više informacija možete pogledati na linku http://www.itchallenge.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o