IT Challenge: 20 ekipa iz FBiH osiguralo učešće na finalnom IT Campu u Maglaju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na Fakultetu informacijskih tehnologija Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ u Travniku protekle subote održane su kvalifikacije za 5. jubilarni po redu IT Challenge (područje FBiH).
Na subotnjim kvalifikacijama učestvovalo je 77 ekipa sa 231 takmičarem iz 30 različitih općina i gradova sa prostora cijele FBiH.

Na kraju je 20 najbolje plasiranih ekipa osiguralo učešće na IT Camp koji će se održati od 13. do 15. aprila u Maglaju. Kvalifikacije za entitet RS održat će se narednog vikenda u Doboju, nakon kojih će biti poznato još deset timova koji će doputovati na finalno takmičenje u Maglaj.

IT Challenge je projekat koji okuplja mlade informatičare iz cijele BiH, koji su prvenstveno tu radi druženja, ali i edukacije i povećanja spoznaje o važnosti i značaju koje danas pružaju informacijske tehnologije u svim sferama društva. Organizuje ga Gimnazija “Edhem Mulabdić” Maglaj uz podršku Općine Maglaj, koja je ovo takmičenje uvrstila u Strategiju razvoja općine Maglaj.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o