Ispovijest supruge ubijenog i majke sedmero djece: Allah je dao da Omer izgubi život donoseći nam nafaku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ekipa portala Avaz.ba danas je posjetila porodicu ubijenog Omera Bašića, koji je radio kao službenik Kantonalne uprave za šumarstvo, a kojeg je u svom krvavom piru iz automatske puške sinoć izrešetao Sabahudin Habib.

Kuća se nalazi u Oborcima kod Donjeg Vakufa, a svake sekunde dolaze komšije, familija, radne kolege….

Bašićev bratić sjedi ispred kuće i briše suze da ne vide drugi da plače.

Dvojica rođaka stoje pored kuće i kažu nam da još ne vjeruju da Omera više nema.

Saba Bašić, supruga ubijenog Omera, iako su ovo za nju najteži trenuci u životu, smogla je snage i dala izjavu za Avaz.ba.

kuca-omer-basic

Kuća ubijenog Omera Bašića

– Bio je na radnom mjestu. Desilo se što se desilo. Kriminalaca je uvijek bilo i bit će. Imamo sedmero djece. Najmlađe dijete ima pet godina, a najstarija kćerka Fatima je udata i studentica druge godine arapskog jezika na Fakultetu u Zenici. Iako i ja radim, Omer je prehranjivao porodicu. Živjeli smo lijep i skladan život. Odgajali smo djecu po pricipu islama. Allah dž.š. je dao da izgubi život donoseći nafaku, kazala je Bašić.

Na pitanje novinara da li je Omer ranije imao problema u poslu koji je radio, Saba Bašić nam je kazala da se njen suprug s obzirom na vrstu posla koji je radio susretao s kriminalcima koji se bave bespravnom sječom šume.

(Video: N. Kreštalica)

– Što je mogao rješavati, rješavao je. Obavljao je svoj dio posla, a gdje mu je bilo naređeno da ide, išao je, kazala je Bašić.

Ona je dodala da su njena djeca u vjeri i da su ovu tragediju dobro podnijeli, jer su svjesni da njihov babo živi i dalje samo što je promijenio svijet.

– Naša vizija života je takva da dijelimo život na ovaj svijet, dunjalučki, i na ahiretski, kazala je Saba Bašić.

Ekipa Avaz.ba posjetila je i porodicu ubijenog Ferida Rahmanovića. Komšije iz mjesta Rahmani, gdje se nalazi i njegova porodična kuća, kažu da je bio dobar, pošten i čestit čovjek.

U kući žalosti se također okupila familija, komšije, prijatelji…

img-0155

Kuća ubijenog Ferida Rahmanovića

No, članovi porodice, koji su još u šoku, nisu imali snage davati izjave za medije.

– Šta da vam kažemo. Ni mi još ne znamo tačno ni šta se dogodilo, jer nam policija još ništa ne govori. Jednostavno, svi smo još u šoku, kazala nam je kratko jedna od rodica ubijenog.

Podjećamo, Sabahudin Habib u svom krvavom piru automatskom puškom je sinoć izrešetao dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo Ferida Rahmanovića i Omera Bašića, te Ševku Draginovića, koji je bio angažiran za izvoz nelegalno posječenih stabala na tom području.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/