Isplata penzija počinje 5. novembra

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Isplata penzija za mjesec oktobar počet će u četvrtak, 5. novembra 2015. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, koja je održana u Mostaru.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 maraka, priopćeno je iz MIO/PIO-a.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za oktobar, s uračunatim troškovima, iznose oko 156 miliona maraka.

Uz ostale odluke, Upravni je odbor usvojio i prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o internim kontrolama – internim kontrolnim postupcima.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/