Iskri otežan put do prvog mjesta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Nogometaši Iskre svakodnevno se pripremaju za novu sezonu Druge lige FBiH – grupa Zapad, a glavni cilj Bugojanaca ove sezone je osvajanje prvog mjesta te povratak u Prvu ligu Federaciju.

Ipak, za razliku od proteklih sezona kada je prvo mjesto donosilo direktan plasman u viši rang, ovaj put neće biti tako. Naime, kako piše Sport Avaz, zbog skraćenja BH Telecom Premijer lige i mogućeg većeg broja klubova koji će se vratiti u Prvu ligu Federacije, člankom 50 ovih propozicija određeno je da prvaci Drugih liga igraju doigravanje i u Prvu ligu će ući dva, umjesto četiri kluba kako je to bilo prethodnih godina.

Kako piše ovaj list, dva najuspješnija kluba iz Druge lige FBiH – grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug dobit ćemo nakon doigravanja timova Druge lige koji istovremeno moraju ispunjavati i sve ostale uvjete propisane važećim propozicijama i ostalim odlukama NS FBiH.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.livnobus.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/