Iskreno pismo: Dan zaljubljenih i zašto ga ne volim!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Nemam ništa protiv što neko slavi Dan zaljubljenih, ali smatram da ako cijele godine svom dečku ili djevojci ne pokazujete ljubav, taj dan vas neće “spasiti”.

Ako vam je muka od parova koji smišljaju kako će da provedu famozni Dan zaljubljenih, dobrodošli u klub. Da me ne shvatite pogrešno, nisam “hejterka” kojoj smeta tuđa sreća, naprotiv, ali nekako se svake godine oko tog dana podigne velika prašina.

Ono što me nervira je činjenica da već početkom februara krene “zasipanje” pitanjima:“Šta ćeš za Dan zaljubljenih?”, a kad im kažete “ništa”, gledaju vas kao da niste normalni.

Zbog svih nas koji “nećemo ništa”, odlučila sam da objasnim zašto ne volim Dan zaljubljenih.

Sve što planirate da uradite tog dana je kliše. Biraj poklon, smisli šta ćete da radite, gdje da idete, šta ćeš da obučeš za tu priliku, a mnogi za svoje partnere smišljaju i neko iznenađenje…

Međutim, ipak je sve očekivano. Romantični gest na Dan zaljubljenih vas, realno gledano, i neće baš mnogo iznenaditi, kao što vas ne iznenadi ni okićena jelka za Novu godinu!

Upravo zato, sve što ima veze sa Danom zaljubljenih djeluje izvještačeno, a ti pokloni kupuju se iz pogrešnih razloga. Da objasnim – ako ste u vezi, od vas se prosto očekuje da nekako obilježite taj dan, htjeli vi to ili ne jer, “glupo je da vaša drugarica svom dečku kupi poklon,” a da vi ne uradite isto.

Ako već želite da svom partneru ili partnerki stavite do znanja da ste zaljubljeni, možda je bolje da to uradite na neki drugi način, a ne kupovinom plišanog medvjeda za Dan zaljubljenih. Obradujte voljenu osobu bilo kog drugog dana u godini, baš onda kada najmanje očekuje! Recite njoj ili njemu: “Volim te”, i kad nije 14. februar.

Momci, djevojke će ruža, recimo, obradovati još i više ako je kupite tek onako, bez nekog posebnog razloga jer će to biti znak da mislite na nju i kad nije “čuveni” Dan zaljubljenih.

Možda nije loše napomenuti da to čak i nije naš praznik, već smo ga “uvezli”, a kad je već tako, zašto da ne preuzmemo još neki praznik iz drugih religija i kultura, koji takođe slavi ljubav? Tako bismo imali više prilika da damo posljednje pare za bombonjeru u obliku srca ili da se naljutimo na dečka/djevojku što su zaboravili na taj tako “važan dokaz” ljubavi.

Ako sada, ipak, smišljate šta ćete danas raditi sa svojom “ljepšom” ili “jačom” polovinom, želim vam da se lijepo provedete, šta god da odlučite. 🙂

kolektiv.me

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o