Interviju s mladim pjevačem Andrej Jurleta iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Andrej Jurleta je Bosanskohercegovački mladi pjevač rođen 18. januara 1999. godine u Livnu, nastanjen u Gornjem Vakufu-Uskoplju gdje počinje prve muzičke korake.

Otkad traje ljubav prema muzici i možete li nam reći nešto o svojim prvim muzičkim početcima?

Volim muziku i pjevanje otkad znam za sebe. Veoma rano sam s ljubavlju učio slušati, prepoznavati i razlikovati sjajne glasove. Početak kao i svaki je težak, uvijek kreneš od ničega, upuštaš se u nešto nepredvidljivo.

Nastupali ste po raznim muzičkim showu programima, da li je to mjerilo za mlade pjevače ili je to dobra prilika da pokažeš šta znaš?

Nastupao jesam, naravno, to je dobra prilika da izađeš iz mraka i pokažeš nešto svoje, ali nije i nikako ne može biti mjerilo da li neko zna da pjeva ili ne, mnogi su uspjeli i bez muzičkih takmičenja.

 Vašoj pjesmi spominjete oproštaj, opraštate, ali „JOŠ OVAJ PUT. Da li volite da opraštate?

Da naravno, jedini način da idemo naprijed na ovome svijetu je da opraštamo pa i putem pjesme.

Za kraj možete li nam reći koje radio na vašem prvom singlu JOŠ OVAJ PUT?

Na ovom cjelokupnom singlu radila je audio produkcija Žarko Žare Luketina, također i aranžman je radio Žare, a tekst pjesme potpisujem ja dok je fotografiju uradio Admir Luli Abazović, kazao je na kraju Andrej.

Audio production: Žarko Žare Luketin
Lyrics: Andrej Jurleta
Arangement: Žarko Žare Luketina
Photography: Admir Luli Abazovic
Copyrights: Andrej Jurleta and Žarko Žare Luketina

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o