IMALI SU PUŠKE! Otkrivamo detalje oružane pljačke Binga u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras oko 18:30 se dogodila oružana pljačka u Trgovačkom centru Bingo u Bugojnu.

“Provalnici su bili maskirani sa puškama gdje su izvršili oružanu pljačku. Otuđene su nepoznate količine novca i robe. Policija je na terenu i radi uviđaj. Pojačane su kontrole na izlazima iz grada te se radi na pronalasku pljačkaša. Na svu sreću nema povrijeđenih”potvrdio je za portal Bugojno-danas.info operativni dežurni MUP-a SBK-a.

UREĐENO 21:52

U Bugojnu je u večernjim satima opljačkan Tržni centar “Bingo”.

Pljačka, koja je lokalnoj policiji prijavljena u 18.57 sati, dogodila se u trenucima kada se, kao i svake nedjelje, završava radni dan u ovom veoma posjećenom tržnom centru.

Kako smo saznali, pljačka se desila na jednom od stražnjih ulaza u objekat u trenucima kada se predavao pazar.

Izvele su je četiri maskirane osobe naoružane automatskim puškama i obučene u policijske uniforme.Pripadnici PS Bugojno blokirali su sve izlaze iz grada. Uviđaj vrše pripadnici sektora kriminalističke policije.Za sada nije poznat iznos novca koji je otuđen.

Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić potvrdio je za Avaz.ba da su pljačkaši nakon razbojništva automobilom pobjegli u nepoznatom pravcu.

U bugojanskom naselju Goruša, udaljenom oko pet kilometara od opljačkanog “Binga”, odmah nakon pljačke zapaljen je stariji Audi karavan, za koji se sumnja da je pripadao pljačkašima.

U toku je potraga.

Inače, TC “Bingo” u Bugojnu nije prvi put na meti pljačkaša.

Prošle godine dogodio se napad na radnicu mjenjačnice. Potom je u aprilu, također prošle godine, opljačkana prodavnica sportske opreme “Sport Vision”, koja se nalazi u sklopu TC.

U decembru prošle godine incident su izazvali navijači Zrinjskog, kada su pokušali otuđiti određene količine robe iz “Binga”.

Autor: Az.M./D.K./Avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/