Ima li voda rok trajanja i koliko dugo je otvorena boca sigurna za piće?

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Ima li voda rok trajanja? Sigurno ste čuli da je loše, čak i opasno, ostaviti bocu vode u vrućem automobilu na duže vrijeme. Je li to samo mit? Postoje brojne situacije u kojima smo prisiljeni čuvati vodu kroz duži period, primjerice, kada pakiramo vodu za humanitarnu pomoć za populaciju ugroženu prirodnom katastrofom, piše Livestrong.

Ima li voda rok trajanja?

Prije skladištenja dobro je znati imaju li određene vrste vode rok trajanja. I koliko ih dugo smijemo držati otvorene odnosno konzumirati.

Tehnički gledano, poznato je da flaširana voda nema rok trajanja, ali “materijal od kojeg je napravljena plastična boca može se pokvariti i u vodu otpustiti zagađivače”, kaže nutricionist Andrew Akafong.

Dijetetičarka Abigail Thomas slaže se da voda nema rok trajanja, ali elementi koji je okružuju mijenjaju hemikalije u njoj.

Flaširana voda

“Voda nema rok trajanja, ali ima ambalaža u kojoj se nalazi voda. Ambalaža se razgrađuje. To na kraju direktno utječe na vodu”, pojasnila je.

Za razliku od flaširane vode koju možemo pronaći u trgovinama, flaširanu vodu iz slavine treba baciti nakon šest mjeseci.

“Voda iz slavine može se čuvati do šest mjeseci uz minimalan rizik od nuspojava sve dok se pravilno skladišti”, tvrdi dijetetičarka Moushumi Mukherjee.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/