Ima li odgovornih: Kako je Sanjin Sefić pobjegao iz BiH?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije osobe, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine. On je prešao granicu BiH i Srbije jutros u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na Graničnom prelazu Uvac.

Ovu informaciju potvrdio je Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Sumnja se da su mu u bijegu pomogle tri osobe.

Tužilaštvo KS utvrdilo je da je Sanjin Sefić jutros u 6:36 sati napustio BiH na graničnom prelazu Uvac i otišao u Srbiju.

“Ovo smo saznali uz pomoć Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Obzirom da je MUP Kantona Sarajevo identificirao ovu osobu i nije obavijestio Kantonalno tužilatvo KS, Tužilaštvo očekuje od policijskog komesara da poduzme sve radnje  s ciljem utvrđivanja odgovornosti policijskih službenika za ovaj propust”, kazala je za N1 Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS.

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna. One su u 21:40 sati prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom uradio Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda.

Sefić se nakon što je udario dvije studentice Filozofskog fakulteta dao u bijeg, a sve policijske agencije u našoj zemlji uključile su se u potragu za njim.

ba.n1info.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/