Idrizbegović: Na nemoralnu vatru vlasti uzvratiti protestnom vatrom

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Kontinuirano traumatiziranje građana od strane Vlade Federacije BiH, a posebno potlačenih građana i penzionera – mora prestati, upozorio je predsjednik BOSS-a Bugojno Safet Idrizbegović.
Posljednja najava Vlade Federacije BiH da će doći do novog povećanja cijene električne energije, kako bi se novcem građana nadomjestila potpuna nesposobnost krnje Vlade Federacije BiH da riješi probleme potlačenih rudara, rezultirala je opravdanim upozorenjem građana da će na nemoralnu vatru vlasti uzvratiti protestnom vatrom”, kazao je Idrizbegović.

U BOSS-u smatraju da nema nikakvog opravdanja za povećanje cijene električne energije, koja je svakako već povećana od 01.01.2015. godine nemoralnom odlukom Regulatorne komisije za energiju.

Opštepoznato je da Javno preduzeće “Elektroprivreda BiH” ostvaruje ekstra profit zbog monopolskog poslovanja, te je potrebno izvršiti adekvatnu reviziju i rekonstrukciju funkcionisanja energetskog sektora kako bi se i rudnicima omogućilo zadovoljavajuće poslovanje”, istakao je predsjednik BOSS-a Bugojno Safet Idrizbegović.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/