Identifikovane četiri žrtve ratnog zločina iz Bugojna 

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku (centralni dio Bosne i Hercegovine), izvršenom DNK analizom i sudskom medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka žrtava ratnih zločina iz Bugojna, saopšteno je u utorak, 16. februara iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH).

Navodi se da su identifikovani posmrtni ostaci četiri osobe: Dragana Miličevića, Zorana Galića, Frane Jezidžića i Ante Markulja.

U Tužilaštvu ističu da se radi o osobama koje su nestale 1993. godine.

Njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su tokom jula 2020. godine na lokalitetu Rostova u blizini Bugojna (centralni dio BiH).

“Na mjestu događaja nalaze se predstavnici porodica nestalih kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, u skladu sa procedurom biti upoznati sa rezultatima identifikacije”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na mjestu identifikacije, nalazi se i istražilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine, koji u koordinaciji sa tužiocem koordiniše rad i aktivnosti u procesu identifikacije.

Identifikaciji su prisustvovali, kako se navodi i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski službenici Srednjobosanskog kantona.

Predstavnici Tužilaštva BiH, dodaje se u saopštenju, učestvuju u procesima ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o