I u novembru Bugojno napustilo 30-40 osoba, egzodus se nastavlja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Kada je statistika za mjesec novembar u pitanju podaci sa Kantonalnog zavoda za zapošljavanje govore slično kao i prethodnih mjeseci.

Sa biroa Bugojno se uredno odjavilo 11 osoba a razlog je preseljenje na područje druge općine ili države dok je Biro Bugojno skinuo sa evidencije 32 osobe koje se nisu uredno javljale a to su oni kojima biro nakon 45 dana nejavljanja pošalje papir da se dođu javiti i obrazložiti razlog nejavljanja a oni ni nakon toga ne dođu što znači da je velika šansa da ih je briga za Bugojno i da su otišli u Njemačku, Austriju itd. Što ukupno iznosi 43 osobe koje su odjavljene sa Biroa Bugojno a razlog nije bio zaposlenje u Bugojnu već preseljenje u drugu Općinu ili državu.

Mnogi će reći nije samo Bugojno, nažalost među najgorima je, iz Travnika je samo 5 otišlo prošli mjesec i to je zvaničan podatak svima dostupan a Travnik skoro duplo više populacije od Bugojna ima.

Nažalost, trend se nastavio i u novembru a čekamo podatke za decembar.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o