I TO JE MOGUĆE U GORAŽDU: Inspekcija izdala riješenje o zabrani fotografisanja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Prije par dana u Goraždu su izdata riješenja o zabrani bavljenja fotografskog obrta bez dozvole. Naime grupi mladih aktivnih fotografa, volontera u Goraždu koji su pronašli ljubav prema fotografiji izdato je riješenje Tržišnog kantonalnog inspektora.

Ovo je moguće samo u Goraždu. Zabrana fotografisanja, i izbacivanja vlastitih fotografija na svoju facebook stranicu. Tržišni Kantonalni inspektor koji je izdao riješenje o zabrani fotografskog obrta bi trebao da ima u vidu da niko ne posjeduje radnju kako bi vršio fotografski obrt, facebook stranice u privatno vlasništvo, i aktivnost tih stranica je samo volja pojedinca i ljubav prema fotografiji.

Bavljenje fotografijom nije krivično djelo, kao niti obavljanje nečeg nelegalnog, jer grupa mladih ljudi iz Goražda koja je aktivna u fotografisanju ne obavlja nikakvu obrtničku djelatnost, sve je volja njih samih da fotografišu grad, događaje u gradu, rođendane, svadbe i sl, što je za Tržišnog kantonalnog inspektora to očito nezakonito i time smatra obavljanje fotografskog obrta čime je i izdato riješenje o zabrani.

Za Tržišnog kantonalnog inspektora očito slijedi dalje oporezivanje svih onih koji posjeduju profesionalni fotoaparat u vlastite svrhe.

Ovo je moguće samo u Goraždu.

gorazde-press.blogger.ba

8xY26UR

12647623_994109283977350_1300777246_n

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/