I redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno protekla u znaku pozicije sa 18 ZA i 6 PROTIV glasova

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je održana I redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno.

Sjednici su prisustvovala 24 vijećnika od ukupno 25, Vedad Hajić je bio odsutan iz opravdanih razloga.

Prije nego se pristupilo usvajanju dnevnog reda tj. jedne tačke koja se našla na dnevnom redu 1. Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Općine Bugojno za period januar – mart 2017. godine, prisutnima se obratila Vedrana Kisić, vijećnica ispred SDP, kazavši kako nema smisla da se na prvoj sjednici Općinskog vijeća nalazi samo jedna tačka dnevnog reda te da li to znači da Bugojno nema problema jer nije bilo drugih tačaka na dnevnom redu.

Glasalo se za dnevni red, a glasanje je proteklo ovako:

Protiv dnevnog reda: 6 glasova (SDP i DF)

ZA dnevni red: 18 glasova (SDA, SBB, HDZ, Nezavisna lista)

Nakon što je usvojen dnevni red, Melća Strukar zadužena za finansije je obrazložila jedinu tačku dnevnog reda.

Nakon toga se prisutnima objavio predsjednik kluba SDA Bugojno, Nedžad Jusić te izjavio kako klub SDA podržava prijedlog odluke o privremenom finansiranju Općine Bugojno u periodu januar – mart kako ne bi došlo do zastoja u funkcionisanju Općine Bugojno.

Za govornicu je izašao Admir Škandro i uputio kritiku stučnoj službi Općinskog vijeća iz razloga što smatra da ovaj Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Općine Bugojno za period januar – mart 2017. godine nije adekvatan da bi se vijećnici mogli pripremiti za ovu sjednicu Općinskog vijeća i kako bi vijećnici mogli odlučivati o ovome dokumentu.

Pristupilo se glasanju prve tačke dnevnog reda gdje usvojena tačka dnevnog reda Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Općine Bugojno za period januar – mart 2017. godine sa 18 ZA (SDA, SBB, HDZ, Nezavisna lista) i 6 PROTIV (SDP, DF).

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/