I Hrvatsku kao i BiH boli istina! Izglasano ukidanje zastupničkog imuniteta borcu za građane, Ivanu Pernaru

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na sjednici hrvatske Mandatno-imunitetne komisije (MIK) danas je izglasano skidanje zastupničkog imuniteta zastupniku Ivanu Pernaru iz Živoga zida.

Pernaru je imunitet skinut po zahtjevu DORH-a, a zbog crtanja grafita u Jelkovcu, kaznenog djela protiv imovine i oštećenja tuđe stvari.

Da sam farbao tunele umjesto zidića, vjerojatno bi se godinama čekalo s mojim procesuiranjem, ovako čini se da ide po brzom postupku – prokomentirao je Pernar.

Sa četiri glasa za, jednim protiv i jednim suzdržanim (Gordanom Marasom), usvojeno je skidanje imuniteta Pernaru.

Za sjednici MIK-a je rečeno kako je praksa da se u slučaju privatnih tužbi imunitet ne skida, ali kada su u pitanju zahtjevi pravosudnih i državnih institucija, on se skida.

Što je zastupnički imunitet?

Inače, hrvatski saborski zastupnici imaju imunitet od dana konstituiranja Sabora do prestanka mandata. To znači da ne mogu biti pozvani na kaznenu odgovornost, biti pritvoreni ili kažnjeni za izraženo mišljenje ili glasovanje u Hrvatskom saboru. Steknu li se uvjeti za pritvor ili za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika, ovlašteno državno tijelo mora prethodno zatražiti odobrenje Sabora.

Mandatno-imunitetna komisija dužna je, bez odgode, raspraviti takav zahtjev te podnijeti o tome izvještaj Saboru na prvoj idućoj sjednici. Ta Komisija odlučuje i o zahtjevu za ukidanjem imuniteta zastupniku u vrijeme kad Sabor ne zasjeda,uz naknadnu potvrdu Parlamenta. Zastupnik može biti pritvoren bez odobrenja Sabora samo ako je zatečen u činjenju kaznenog djela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od pet godina.

Da Hrvatskoj smeta istina dokazao je Ivan Pernar svojim izlaganjima za govornicom, svojim gostovanjima po BiH i Srbiji. Ogromna armija fanova je uz njega i pruža mu svakodnevnu podršku.

Da Bosni i Hercegovini treba “Ivan Pernar” poznato je već odavno jer se mnogo stvari krije i zataškava, a oni koji pokušaju otkriti istinu vladajuće elite i kako se vlada, bivaju udaljeni iz stranke ili bivaju kupljeni od imućnih, nažalost još se nije pojavio neko hrabar kao hrvatski Ivan Pernar.

Ivan Pernar je već prije otkrio da su ga pokušali “kupiti” novcima kako bi šutio i time štitio one koji uništavaju Hrvatsku, ali je ostao dostojan sebe i svojih planova. SVAKA ČAST IVANE!!!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/