Huso Sušić: Odlučno i spremno nastavljamo dalje za budućnost Donjeg Vakufa

Huso Sušić, aktuelni načelnik općine Donji Vakuf, na Lokalnim izborima 2020. kandidovao se kao nezavisni kandidat za načelnika općine Donji Vakuf.

Rođen je 2. oktobra 1955. godine u Dobošnici kod Vareša. Od ranog djetinstva zajedno sa svojom porodicom dolazi u Prusac, u kojem i danas živi. Agresijom na BiH, zajedno sa svojim saborcima, stajao je na bedemu Prusca, tada jedinoj slobodnoj teritoriji općine Donji Vakuf, sa jednom željom, kao i svih Donjovakufljana, osloboditi Donji Vakuf. Ratni komandant, Huso Sušić, dobitnik je i najvećeg ratnog priznanja Armije R BiH značke „Zlatni ljiljan“.

U poslijeratnom periodu u dva mandata bio je općinski vijećnik, a u tom statusu, u vanrednim okolnostima ,2007. izabran je za općinskog načelnika. Na Općim izborima 2008. godine, većinskim brojem glasova, potvrđen mu je mandat, kao i na referendumu. Povjerenje sugrađana ukazano mu je na svim lokalnim izborima.

 U svom dugogodišnjem mandatu, pokazao je da mu je važan svaki građanin Donjeg Vakufa, što je dokazao nesebičnim zalaganjem za uređenjem ulica i puteva, mjesnih zajednica, bilo da se radi o gradskom ili ruralnom području, a posebno stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta za investitore čiji su dolasci rezultirali otvaranjem novih radnih mjesta i smanjenjem broja nezaposlenih.

Na Lokalnim izborima 2020. godine, ponovno je kandidat za općinskog načelnika kao nezavisni kandidat.

Iza Huse Sušića su godine borbe za što bolji i perspektivniji Donji Vakuf, a o tome govore brojni realizirani projekti u svim društvenim segmentima.

Sušić smatra da zajednica može napredovati isključivo poštenim radom, predanim trudom i disciplinom za koju se zalagao prethodnih godina.

O njegovom radu najbolje govori razvoj i napredak grada od 2007. pa do danas.

Nastavit će „pričati“ djelima, odlučno i spremno raditi na izgradnji zajedničke i bolje budućnosti svih građanki i građana.

Donji Vakuf ide dalje uz istinskog lidera!