Humanost bez granica: Dobre ljude širom svijeta spojio slučaj dječaka Kenana Sarajlića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U nedjelju je u restoranu Memix održan humanitarni koncert za teško oboljeg dječaka Kenana Sarajlića. Memix je bio prepun, a humanisti su još jednom pokazali veliko srce, te je na samom koncerti prikupljeno ukupno 4.474 KM.

–          Poštovani prijatelji po završetku humanitarnog koncerta u Bugojnu, nastavila se i dalje akcija skupljanja pomoći za Kenana i molimo dobre ljude kada vide apel za pomoć i kasice za Kenana da ne obiđu te kutije. Ubacite jednu marku i spasite život Kenanu. Danas mi je stigla radosna vijest koju moramo podijeliti sa svim humanima ljudima. Naime, javio se gospodin Sabir Zekan iz Švedske koji je kupio 224 ampule koje su Kenanu potrebne u liječenju. Šest ampula košta 311 KM i ovom prilikom ja se zahvaljujem Sabiru i njegovim prijateljima u ime Đerđefa i Kenanove porodice te im želim sve najbolje u 2016.godini. Također iz Amerike se javio bračni par Aylabr Aylabr i kazali su mi da su i oni kupili lijek za Kenana te za desetak dana očekujemo paket sa lijekovima u našem Udruženju. Hvala i porodici Duraković iz Austrije koja je na humanitarnom koncertu porodici donirala lijek. Kenanov otac će danas doći u Đerđef i donirati ćemo mu novac koji je potreban za lijekove i ostale potrebe malog dječaka, kazala je Kalbić te dodala.

–          Ja vas molim u ime roditelja i lijepog dječaka da se uključite u akciju da spasimo Kenana. Na internet stranicu ćemo postaviti koji je lijek najpotrebniji. Možete kupiti lijek ili donirati novac, to je najmanje bitno. Radi se o roditeljima koji su opravdali sve ijednu marku sa računima i njima je stalo do njihovog djeteta. Veliku podršku imaju od Udruženja Đerđefa a hvala Bogu i Đerđef od humanih ljudi širom svijeta.

Kalbić nam je također i dostavila nalaz iz Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo sa kontrolnog pregleda kojeg je Kenan imao 18.12. 2015.godine u kojem se preporučuje nabavka CIPROFLOKSACIN SIRUP  koji nije dostupan na našem tržištu.

Đerđef-Kenan Sarajlić

IMG_6295

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/