Hrvatska osigurala finale pobjedom protiv borbenih Austrijanaca

https://www.bugojno-danas.info/

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale šestog turnira „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu. Generacija 2000 izborila je svoje prvo finale na međunarodnoj sceni kao uvertiru za sve što slijedi na Evropskom prvenstvu narednog ljeta čije je Hrvatska domaćin u Koprivnici i Varaždinu.

Tim koji predvodi Boris Lisica savladao je Austriju 22:20 (12:8) poslije velike borbe. Djelovalo je da će Sirotić, Martinović i društvo lakše izaći na kraj sa Austrijancima, ali tako nije mislio sjajni Konstantin Mostl, golman rivala, koji je u drugom poluvremenu branio praktično sve, a svog tim doveo i do prednosti 19:18 u 51. minutu.

To je bilo i sve od Austrijanaca, uslijedile su odbrane Stipeta Purića i golovi Frana Mileta, pa je slavlje na kraju moglo da počne. Poslije prošlogodišnjeg kiksa u polufinalu generacije 1998 (poraz od Poljske), Hrvatska će se ponovo boriti za pehar u Bugojnu.

Najefikasniji kod pobjednika bio je desnokrilni Marin Sinčić sa osam golova, a lijevoruki bek Patrik Martinović dodao je četiri pogotka. Kod Austrijanaca, lijevi bek Marko Katić (2001), postigao je šest golova.

tekst: Balkan-handball.com

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/