Hrvatska danas igra protiv Maroka: Ovo je početnih 11 na startu Svjetskog prvenstva

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/praznicninakit/

Jedine dvojbe Dalić je imao oko pozicije desnoga krila i napadača, a njih je riješio na treninzima i kratkim pripremama koje je reprezentacija imala u Kataru

Hrvatska reprezentacija danas u 11 sati protiv Maroka igra utakmicu 1. kola grupe F Svjetskog prvenstva. Tim Zlatka Dalića prema kladionicama je blagi favorit, a bodovi u ovoj utakmici mogli bi biti ključni za prolazak grupe, što je osnovni cilj Hrvatske u Kataru.

Zlatko Dalić je i prije objave konačnog spiska za SP rekao da se “sve manje-više zna”, a kad ga je objavio, u glavi je imao sastav za Maroko. Jedine dvojbe Dalić je imao oko pozicije desnoga krila i napadača, a njih je riješio na treninzima i kratkim pripremama koje je reprezentacija imala u Kataru.

Erlić i Šutalo oduševili, ali neće igrati

– Iskoristili smo ovo vrijeme da se adaptiramo na uvjete koji nas čekaju. Potpuno sam zadovoljan onime što smo odradili, dečki su maksimalno radili. To je najvažnije. Govorili smo da imamo nekih dilema, odabrali smo najkvalitetnije što imamo u smislu energije, agilnosti i brzine tako da će ekipa sigurno biti na nivou. Livaja se oporavio, nemamo nikakvih problema.

Imamo puno iskustva u ekipi, puno mladosti i taj miks je dobar. Utakmica je jako izazovna i trebat će nam pameti, iskustva i energije. Neću kvariti običaj pa neću govoriti o sastavu. Vjerujem da smo dobro izabrali – rekao je Dalić na press konferenciji uoči utakmice.

  • Sastav Hrvatske reprezentacijeFOTO: INDEX.HR

Kroz Ligu nacija hrvatski selektor afirmirao je Martina Erlića i Josipa Šutala, koji su igrali i protiv Danske i protiv Francuske, ali nijedan od njih dvojice skoro sigurno neće biti u početnoj postavi protiv Maroka.

Siguran je samo Joško Gvardiol, koji će igrati u paru s Dejanom Lovrenom. Zenitov stoper dobit će priliku ispred igrača koji su oduševili svojim igrama na početku reprezentativne karijere. Na bokovima će im pomagati Borna Sosa i Josip Juranović.

Vlašić na krilu, Kramarić u špici

Vezna linija nikad nije bila upitna i neće dokle god je Luka Modrić u reprezentaciji, a Dalić će se na desnom krilu odlučiti za Nikolu Vlašića. Vlašić je dobro odigrao zadnjih par utakmica za Torino, a druge opcije na desnom krilu su mu Mario Pašalić, Lovro Majer i Andrej Kramarić.

Dalić Majera vidi kao rješenje u veznoj liniji, Pašaliću to ipak nije najbolja pozicija, a Kramarić će mu biti špica tako da drugu opciju umjesto Vlašića ni nema. Selektor je još tokom Lige nacija rekao da mu treba pravi Petković te da ga vidi kao klasičnog centarfora. No protiv Maroka će krenuti s Kramarićem, kojem Dalić trenutno najviše vjeruje.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o