Horoljupci na Prvom internacionalnom horskom šampionatu u Tuzli

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno danas putuju u Tuzlu na Prvi internacionalni horski šampionat “Lege Artis” u organizaciji Mješovitog hora “Lege Artis” iz Tuzle.

Na ovom prestižnom šampionatu učestvuje 20 horova i konkurencija će biti jaka, ali raspjevani Horoljupci vjeruju da su spremni za takmičenje. Više od 700 pjevača podijeljeno je u tri takmičarske kategorije: dječiji horovi, vokalni ansambli (muški i ženski horovi) te mješoviti horovi.

Žiri čine afirmisani dirigenti i kompoozitori iz četiri zemlje. Predsjednik žirija je Rešad Arnautović (Muzička akademija Sarajevo, BiH) Zapro Zaprov (Muzička akademija Skoplje, Makedonija) , Robert Homen (Muzička akademija Zagreb, Hrvatska) i Miloš Trajković (direktor MŠ “Mokranjac” Beograd, Srbija)

Horoljupci će izvesti tri pjesme: Caneten senores cantores – tradicionalna iz Argentine, W.A.Mozart – “Proba za koncert” i L. Maierhofer – “Have a nice day”.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o