Horoljubci Vokalnog ansambla Bugojno spremni za Međunarodni horski festival u Makedoniji

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Vrijedna ekipa Horoljubaca Vokalnog ansambla Bugojno je ovih dana u finalnim pripremama za odlazak u Ohrid, Makedoniju na Međunarodni horski festival.

Prema riječima Samire Merdžanić, umjetničkog rukovodioca ansambla osvojen Grand Prix na Horskom šampionatu Lege Artis u Tuzli u maju je bio vjetar u leđa za prijavu na ovo prestižno takmičenje. Ove godine učestvuju 24 hora iz nekoliko zemalja: Holandija, Moldavija, Rusija, Bugarska, Poljska, Turska, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. Festival će se održati od 25. do 29. augusta tokom kojeg će naši raspjevani mališani učestvovati u takmičarskom kao i revijalnom dijelu programa.

Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno su djeca uzrasta od 9 do 14 godina. Trenutno broji 29 članova. Osnovani su pri Vokalnom ansamblu Bugojno u septembru 2014. godine sa željom da se afirmiše i njeguje horsko pjevanje dječijeg uzrasta. Do sada su učestvovali na nekoliko manifestacija u gradu Bugojnu. Dio su projekta “Horski karavan” realizovan u saradnji sa nekoliko dječijih horova iz susjednih gradova. Kruna njihovog rada je osvojena druga nagrada na Međunarodnom takmičenju ”Raspjevane pahuljice” održanog u Mrkonjić Gradu te prva nagrada i Grand Prix na Horskom šampionatu u Tuzli.

Iskreno se nadam dobrom plasmanu na takmičenju u Ohridu jer je ovo zaista jedna vrijedna ekipa koja ima želju za dobrim rezultatom, što je veoma dobar motiv. Vrijedno su radili cijeli ljetni raspust. Iskoristit ću priliku zahvaliti se svima koji su pomogli realizaciju odlaska u Ohrid. Prije svega roditeljima Horoljubaca, Kabinetu potpredsjednice Federacije doktorici Meliki Mahmutbegović, Kantonalnom ministarstvu za nauku, obrazovanje, kulturu i sport, Općini Bugojno i Gornji Vakuf-Uskoplje, preduzeću IMB KOMERC D.O.O, Udruženju Leptir, HKD Napredak, Tiskari Humac i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli da ova ekipa stigne do Ohrida i predstavi ne samo naš grad, Kanton već i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu“istakla je Samira Merdžanić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/