Hoće li BiH napokon imati šanse: Eurosong uvodi ogromnu promjenu u izboru pobjednika

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

NAKON 40 godina Eurosong uvodi velike promjene kad je riječ o glasanju za pobjednika. Prethodnih godina pravilo je bilo da 50 posto glasova daje stručni žiri, a 50 publika, no od ove godine će žiri i gledatelji iz svake zemlje odvojeno dijeliti ocjene od 1 do 8, te 10 i 12, stoji na službenoj stranici Eurosonga.

Nakon što gledatelji glasuju putem telefona, SMS poruka ili aplikacije, svaka od 43 zemlje predstavit će i bodove svog stručnog žirija. Nakon predstavljanja glasova žirija, zbrojit će se glasovi publike svih zemalja kako bi svaka pjesma dobila svoju ocjenu.

Dobivene rezultate predstavit će voditelj, krenuvši od zemlje koja je dobila najmanji broj glasova prema zemlji s najvećim brojem bodova publike. Kako je njihova zemlja glasala svi će moći provjeriti nakon natjecanja na službenoj stranici Eurosonga.

“Ovaj način prezentiranja glasova je korak naprijed, koji će show učiniti bolji, a natjecanje uzbudljivijim”, rekao je Jon Ola San, zadužen za nadzor natjecanja za pjesmu Eurovizije, dodavši da gledatelji sad imaju više razloga nego ikad da glasuju za pjesmu za koju žele da odnese pobjedu.

“Novi format osigurava da će pjesma koja je najpopularnija među publikom dobiti 12 bodova, bez obzira na glasove žirija. Logično je da ovu promjenu u bodovanju uvodimo u Stockholmu, gdje je zaživio sustav 12 bodova 1975. godine. Odluku o novom sustavu bodovanja jednoglasno je donijela Eurovision Song Contest Reference Group. Ovo je stvaranje televizijske magije”, rekao je.

Izvršni producent za Eurosong 2016. godine Martin Österdahlm dodao je da je ranije pobjednik bio poznat i 20 minuta prije kraja predstavljanja svih rezultata, a novi način donijet će uzbuđenje do same završnice.

Bosna i Hercegovina se već uveliko sprema za Eurosong koji će se održati 14. maja. BiH će s Deenom i Dalal predstavljati violončelistica Ana Rucner.

index.hr

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/