Hladni val napušta BiH: Od srijede temperature iznad 10 stepeni

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Nakon snijega i hladnog vala koji je ovih dana prisutan u Bosni i Hercegovini, sredinom sedmice očekuje se prestanak padavina i blagi porast temperature, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH), od srijede, 27. januara, doći će do postepenog razvedravanja, atemperature će ići iznad 10 stepeni Celzijusa.

Prema posljednjim mjerenjima, najviše snijega ima na Bjelašnici (35 centimetara) dok je u glavnom gradu BiH visina snježnog pokrivača dva centimetra.

Prema jutrošnjim mjerenjima u sedam sati, nahladnije je bilo na Bjelašnici (minus osam stepeni Celzijusa), zatim u Bihaću i na Sokocu (minus sedam), Ivan Sedlu i Sarajevu (minus pet), Goraždu (minus četiri), Bugojnu, Srebrenici i Zenici (minus tri) dok je najtoplije u Neumu (šest stepeni Celzijusa).

Početak sedmice obilježit će vrijeme slično današnjem. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla. Tokom dana bit će oblačno vrijeme dok će u noći na utorak u većini zemlje biti snijega. U utorak će u jugozapadnim područjima zemlje biti sunčano dok će u ostatku Bosne biti oblačno sa kišom i snijegom.

Radiosarajevo.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o