HITNO UPOZORENJE: Facebook prijatelji iz Bugojna javljaju da im kradu šifre nakon što kliknu na link za glasanje

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Večeras nam se u redakciju javio Bugojanac, vjerni čitatelj našeg portala, upozorivši nas da obavjestimo naše pratitelje o novoj prevari koja kruži internetom.

Naime, došla mu je poruka od veoma dobrog prijatelja sa sadržajem “ee sta radis,hajd ako mos ucini mi malu uslugu,udjes na ovaj link ko kad ulazis na fejs i glasaj za moju Amru ,ona je redni broj 4,evo ti link http://bih18-glasanje.webcindario.com/” nakon što pogledate poruku nestrpljivi haker onda napiše “mozes li to da mi ucinis?” kako bi Vam što prije ukrao profil.

Provjerili se o kakvom se “glasanju” radi, nakon što otvorite link koji Vam haker pošalje, morate unijeti svoje pristupne podatke na Facebooku čime hakeru automatski šaljete Vaše korisničko ime i šifru.

Ne otvarajte link niti ukucuvajte Vaše Facebook podatke ukoliko se ne nalazite na stranici www.facebook.com. A kako izgleda prevarna poruka i link koji se otvori pogledajte u nastavku:

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o