Hiljade prisutnih na javnom dočeku Nove godine u Bugojnu! Hasan Ajkunić: Želim da vas sreća, zdravlje, uspjeh i prijateljstvo prati u narednoj 2018. godini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Mnogi građani Bugojna su 2018. dočekali na Centralnom gradskom trgu, uz bogat muzičko-zabavni program.

Prisutne su zabavljali domaći muzičari okupljeni u grupu “Rock trajanja”.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić je 2 minute prije ponoći pozdravio sve prisutne: “Dragi moji Bugojanke i Bugojanci, dragi gosti koji ste došli iz drugih gradova, hvala vam što na ovaj način pratimo ovo sve što se dešava u 2017. godini. Želim da 2017. godinu ispratimo sa jednim veliki aplauzom. Želim da vas sreća, zdravlje, uspjeh i prijateljstvo prati u narednoj 2018. godini. Ja bi volio da ovu toplotu koju dijelimo večeras u našem Bugojnu i na našem trgu, prenesemo i u naše porodice, naša domaćinstva”. 

Načelnik Ajkunić je brojao parne brojeve, a prisutni neparne brojeve te se na taj način ušlo u novu 2018. godinu nakon čega je uslijedio višeminutni vatromet.

Već nekoliko godina u Bugojnu se organizira doček Nove godine na otvorenom, koji postaje sve popularniji, kako kod domaćih tako i kod brojnih gostiju koji dođu iz drugih bh sredina. Veliki broj građana, posebno mladih, odlučio je Novu godinu dočekati u nekom od ugostiteljskih objekata i kafića, gdje su ranije rezervisali mjesta.

Naravno, bilo je i onih koji su Novu godinu  proslavili u krugu porodice, u kućnoj atmosferi.

Organizator dočeka Nove godine na otvorenom je Kulturno-sportski centar, a pokrovitelj Općina Bugojno.

Bugojno-danas.info


http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/