Helez: Ukoliko NATO želi, BiH će biti član ovog saveza

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

NATO savez je velika vojna alijansa i, ukoliko oni žele a mi ispunimo standard, postat ćemo članica ovog saveza – izjavio je ministar odbrane Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDP-a Zukan Helez gostujući u programu BIR televizije.

Istakao je da je naša zemlja ubrzano krenula da ispunjava ono što su joj obaveze u reformskom procesu prema NATO savezu. Da li određena politička opcija podržava ili ne podržava članstvo Bosne i Hercegovine u NATO savezu, to za sada, kako kaže ministar, nije presudna stvar.

Ovom prilikom osvrnuo se i na dugogodišnji problem unutar Oružanih snaga BiH i slučaj Emele Mujanović, kojoj je osporeno da kao vojnikinja nosi mahramu u Oružanim snagama.

– Prvi put kao ministar čujem da neko ima problema. Pozivam da se javi meni u Ministarstvo, to ćemo riješiti – kazao je ministar Helez, te istakao da je nošenje mahrame stvar ličnog opredjeljenja koje se ne treba propitivati u kontekstu vjere.

Pozvao je sve koji imaju bilo kakvih problema, posebno onih koji se odnose na uskraćivanje vjerskih prava, da mu se jave.

– Neću dozvoliti da se to dešava u Ministarstvu dok sam ja na čelu  – poručio je ministar Helez.

Cijeli razgovor dostupan je na YouTube kanalu BIR televizije.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/