HDZ Bugojno predložio za poljoprivrednike milion maraka, SDA nije podržala, falio samo jedan glas

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Danas je na sjednici Općinskog vijeća, vjerovatno, došlo do prekida koalicije između SDA i HDZ.

Na današnjem Općinskom vijeću je predloženo povećanje izdvajanja novca za poljoprivredne poticaje sa 250 000 na 270 000 KM dakle za 20 000 KM.

Stranke SBB i NiP su predložili da se poljoprivredni poticaji uvećaju sa 250 000 KM na 500 000 KM s obzirom da smatraju da je povećanje od 20 000 KM u godini enormnih poskupljenja jako malo.

Naime, vijećnica HDZ-a Bugojno Lucija Pavlović je izašla za govornicu i predložila povećanje sa 250 000 KM na milion maraka: “Ne mogu prešutiti, moram obratiti pozornost, kada je u pitanju podrška poljoprivrednoj proizvodnji, zaista smatram da je premalo 20 000 maraka, ne samo ja nego naš klub HDZ. Prateći stanje u svijetu i nemile prognoze te osluškujući, mogu slobodno bez pretjerivanja reći, vapaje naših poljoprivrednih proizvođača, mišljenja smo da poljoprivrednoj proizvodnji trenutno sad za podršku treba izdvojiti iznos od milion maraka. Mislim da je trenutak, mislim da je potrebnije nego ikad da pokažemo ljubav prema svojoj Općini, prema našem Bugojnu i cijeloj domovini, upravo da usmjerimo svu energiju i sve raspoložive resurse za obnovu, za izgradnju i za obnovu poljoprivrednog zemljišta. Da bismo na vrijeme osigurali dovoljne zalihe hrane, kako za ljude tako i za stoku. Ja vas molim da svi zajedno dogovorimo se i stavimo to za prioritet iznad svih prioriteta.”

Uslijedilo je glasanje nakon čega je 12 vijećnika bilo ZA (HDZ, SDP, SBB, NiP) falio je samo jedan glas da poljoprivreda oživi u Bugojnu a za ovaj prijedlog Lucije Pavlović nisu glasali vijećnici SDA(Jusić Nedžad, Ždralović Admir, Gurbeta Salih, Fuad Hajić, Hero Armin, Ragib Halilović, Pandžo Jasmin, Pandžo Najda, Edina Šupić, Basara Naim, Mlivo Hazer), vijećnik Nezavisne liste Samir Šečić te samostalni vijećnik Mustafa Ugarak koji je bio prevaga na današnjoj sjednici te je stao na stranu SDA čak i kada je opozicija napustila salu skupa sa vijećnicima HDZ-a.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/