Haso i Huso ponovo kandidati za načelnike Bugojna i Donjeg Vakufa

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

U novembru ove godine će se održati lokalni izbori gdje će se birati načelnici i općinski vijećnici. Uveliko se špekulišu brojna imena za načelnike općina a ono što je sigurno jeste da će kandidati za načelnike Bugojna i Donjeg Vakufa biti Hasan Ajkunić i Huso Sušić.

Aktuelni načelnik Bugojna Hasan Ajkunić je načelnik od 2004. godine, 4 mandata, 16 godina te će biti u utrci za 5. mandat sa kojim želi zaokružiti 20 godina bivanja na čelu Bugojna. Kako portal Bugojno Danas saznaje dr. Asmir Karadža je odustao od kandidature za načelnika Bugojna te će Ajkuniću protukandidat biti osoba koju predloži SDP za kandidata, ukoliko SDA ne odluči suprostaviti svog kandidata Ajkuniću jer je još uvijek nepoznanica da li će Hasan Ajkunić biti nezavisni kandidat ili kandidat ispred stranke SDA.

Ni u Donjem Vakufu nije situacija sjajna kada je u pitanju kandidat za načelnika Donjeg Vakufa. Huso Sušić je načelnik Donjeg Vakufa od 2008. godine, 12 godina i on će biti u utrci za 4. mandat. Sušić je bio kandidat SDA za načelnika svaki put, dok je ove godine situacija eskalirala zbog neslaganja unutar općinskog odbora. Kako portal Bugojno Danas saznaje, dio općinskog odbora Sušića želi za kandidata načelnika ispred SDA dok drugi dio ne želi i velika je nepoznanica da li će i Sušić ići kao nezavisni kandidat protiv kandidata stranke SDA ili će biti kandidat SDA u Donjem Vakufu.

Komplikovana je situacija u obje općine, varnice sijevaju, mladi političari žele da zamijene iskusne načelnike i skinu ih sa trona, dok se iskusniji ne daju i predaju se volji naroda koji ih bira ubjedljivim brojem glasova.

Šta će biti na kraju, ostaje da se vidi…

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/