Hasan Ajkunić: Želim Vam da i dalje stručno i s ljubavlju obavljate svoj plemeniti posao i budete najbolji nastavnici na svijetu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

U ime općine Bugojno i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke povodom 5. oktobra,
Svjetskog dana učitelja, svim prosvjetnim radnicima bugojanskih osnovnih i srednjih škola, kao i svim vaspitačima u predškolskim ustanovama.

Cijenjene kolege i kolegice !

Danas je svima jasno da centralno mjesto u obrazovnom procesu naše najvažnije populacije-djece, zauzima nastavnik koji je ustvari i graditelj i kreativac u razredu.

Procesi reformi koji se odvijaju u mnogim segmentima života nisu mimoišli ni obrazovni sistem. Intenzivno se odvijaju reforme svih nivoa obrazovanja.

Predškolsko obrazovanje doživljava korjenite promjene i uskoro će biti obavezno.
Prešlo se na devetogodišnje obavezno osnovno obrazovanje.

Srednje obrazovanje se nastoji prilagoditi stvarnim potrebama zajednice.

Visoko obrazovanje ulazi u proces Evropskih i širih integracija.

Svi ovi procesi reformi obrazovanja zasigurno nebi bili uspješno provedeni da Vi svojim vlastitim radom i kreativnošću niste sve to kvalitetno osmislili i implementirali.

To nebiste izveli da se za Vaš poziv niste opredjelili iz plemenitih razloga da učestvujete u misiji odgoja i obrazovanja budućih naraštaja koji će uskoro voditi ovu zajednicu.

Svjesni smo težine, odgovornosti i uslova u kojima obavljate ovu plemenitu profesiju. Iako ti uslovi u kojima djelujete nisu idealni, a vaš rad nije dovoljno vrednovan, znam kako, unatoč tome, ulažete maksimalne napore u obrazovanju i odgoju svakoga učenika.

Zato Vam upućujem iskrene čestitke i pozivam Vas da na tom putu istrajete.

Čestitajući Vam još jednom ovaj Vaš praznik želim da i dalje u Vašem radu preovladava mudrost u pristupu ovom plemenitom pozivu, zadržavajući u njemu ono što je i do sada bilo dobro i uvažavajući iskustva koja treba da nas dovedu iz dobrog u odlučni obrazovni sistem.

Želim Vam da i dalje stručno i s ljubavlju obavljate svoj plemeniti posao i budete najbolji nastavnici na svijetu.

OPĆINSKI NAČELNIK

 Hasan Ajkunić, prof

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o