HASAN AJKUNIĆ: “Volite svoju vojsku, čuvajte svoju vojsku i pazite svoju vojsku, ako ne budete to radili bićete prisiljeni čuvati i paziti tuđu vojsku”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Jučer je u Bugojnu obilježena 26.- godišnjica od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Nekoliko stotina građana, predstavnika boračkih organizacija i udruženja, Općine Bugojno, okupilo se ispred Centralnog šehidskom spomen obilježja u centru grada gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha pred duše 349 šehida Bugojna, koji su svoje živote ugradili u slobodu naše zemlje.

U ime općine Bugojno načelnik Hasan Ajkunić okupljenima je čestitajući ovaj značajan datum iz BH istorije govorio o značaju obilježavanja 15. Aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine. – Volite svoju vojsku, čuvajte i pazite svoju vojsku. Ako to ne budete radili bićete prisiljeni čuvati i paziti tuđu vojsku. Ova istorijska poruka mnogo toga govori. Volio bi da zakon o demobilisanim borcima što prije uđe u parlament i da konačno borci krenu sa korištenjem prava iz budućeg Zakona. Mi im imamo pravo pomoći na tom putu – poručio je načelnik Ajkunić.

Predsjednica općinske i kantonalne organizacije porodica šehida i poginulih boraca Džemka Đelilović, pozvala je na jedinstvo Bošnjaka i svih koji vole Bosnu i Hercegovinu. -Radimo za bolju budućnost naše djece i unuka, poštujmo se, cijenimo i ne dozvolimo da se nikad više zlo, koje je bilo u periodu od 92. do 95., ne ponovi – poručila je Džemka Đelilović.

U svom je obračanju glavni imam Sultan Ahmedove džamije u Bugojnu Edin ef Kukić, čestitajući Dan Armije RBiH prisutnima, posebno poručio : -Bosna i Hercegovina je naša majka. Nije siroče onaj ko majku izgubi, nego je siroče, onaj ko se majke odrekne. Nemojmo se odreći naše majke, ona ima dušu, ona ima tijelo, ona ima svoju krv. Naša majka ima krv, a naša krv i krv naše majke su naši šehidi. Nemojmo dopustiti da ono najsvetije u prošlosti što smo imali i dali za ovu našu majku, neko drugi bude u prilici ponižavati, zaboraviti ili nedaj Bože trajno zabraniti na sjećanje, kao što je bilo period u kojima se to ostvarivalo – poručio je ef Kukić, koji se na ispred centralnog šehidskog spomen obilježja pojavio sa djecom, polaznicima mekteba u Sultan Ahmedovoj džamiji.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/