Hasan Ajkunić: Svim učenicima osnovnih i srednjih škola želim uspješan početak, ali i završetak ove školske godine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

“Svim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim roditeljima, prosvjetnim radnicima, kao i svim ostalim uposlenicima koji na bilo koji drugi način učestvuju u plemenitoj misiji odgoja i obrazovanja mladih naraštaja, želimo sretan i uspješan početak školske 2017.-2018. godine.

Danas su u naše škole prvi put ušli oni koji će dio svog životnog puta, od sadašnjeg razigranog i zbunjenog prvačića pa do maturanta srednje škole, provesti u njima obrazujući se narednih dvanaest do trinaest godina, kako bi njihove generacije ljepše živjele.

Za njih je ovaj dan sigurno jedan od najuzbudljivijih trenutaka u njihovom životu koji će im ostati u trajnom, nadam se lijepom i dobrom sjećanju.

Želja nam je da oni danas uspješno stupe na stazu koja će ih odvesti u bolju budućnost.

Vaš glavni zadatak, dragi prvačići, je da svladate planirano gradivo, te usvojite znanja i vještine koje će vam pomoći da se formirate kao cjelovite, moralne ličnosti, sposobne da se kreativno suoče sa izazovima savremenog svijeta.

Svima vama, kao i vašim starijim drugarima, želim od svega srca da ovaj zadatak uspješno
savladate kako bi u budućnosti bili aktivni sudionici u izgradnji svojih porodica ali i cijele zajednice.

Učiteljima i nastavnicima, kao svojim cijenjenim kolegama, želim da i u ovoj školskoj godini kao najvažniji cilj imaju vaspitno-edukativni rad sa djecom, rad kojeg će ona doživjeti kao radost i potrebu a ne obavezu koju nevoljno određuju.

Uvjeren sam da ćete svojim znanjem, iskusvom i krativnošču i dalje stvarati vrhunski obrazovne đake koji će, usvojivši ta znanja i vještine, moći uspješno parirati i onim učenicima koji se danas u svijetu obrazuju u najsavremenijim uslovima i po najsavremenijim nastavnim metodama.

U to ime, Vama, učenicima i njihovim roditeljima želim uspješan početak, ali i završetak ove školske godine.”

Bugojno: 04.09.2017. godine

OPĆINSKI NAČELNIK

Hasan Ajkunić, prof.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/