Hasan Ajkunić: Moja politika je politika Alije Izetbegovića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Aktuelni načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić danas je u Sarajevu u prisustvu potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića potpisao pristupnicu Stranci demokratske akcije.

Ajkunić je aktuelni mandat načelnika na proteklim lokalnim izborima osvojio kao nezavisni kandidat. Prethodno je ovu funkciju obnašao u dva navrata i to kao kandidat SDA. Ajkunić je pojasnio razloge povratka u svoju matičnu stranku.

“Vratio sam se u SDA, ja sam pravi SDA-ovac. Otišao sam kod svog predsjednika u Predsjedništvo i potpisao pristupnicu. Moja politika je politika koju je zastupao rahmetli Alija Izetbegović”, kazao je Ajkunić.

Kako će Bugojanci reagovati na ovaj potez?
“Vidjet ćemo, mogu samo reći da neće biti ništa negativno. U ovim svim turbulencijama imao sam veliku podršku glasačkog tijela SDA kao nezavisni kandidat. Neki politički blokovi su igrali ružnu utakmicu protiv mene, pogotovo u prošlom mandatu, pa čak i u ovo mandatu”, dodao je Ajkunić.

Kakva je bila Izetbegovićeva reakcija?
“Predsjendik nikada nije mene smatrao drugačijim već SDA. Zbog nedoumica nekih ljudi koji su lutali, koji su se svrstavali kako kome odgovara, želio sam svojom deklaracijom reći da nikada nisam izašao iz SDA”, poručio je načelnik Bugojna.

Karijeru je započeo radeći kao profesor u srednjim školama u Donjem Vakufu i Bugojnu. Tokom rata je bio pripadnik Armije BiH, nakon čega nastavlja rad u prosvjeti. Direktor Srednje stručne škole u Bugojnu je bio sedam godina, do 2004. Tokom obavljanja ovog posla godinu dana je proveo kao zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona.

Mandat načelnika osvojio je tri puta. Prva dva puta građani su ga za načelnika birali kao kandidata Stranke demokratske akcije (SDA), a treći mandat je osvojio kao nezavisni kandidat.

N1

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/