HASAN AJKUNIĆ: Bosna je uvijek imala mnogo više patriota koji su branili njenu nezavisnost nego onih koji su pokušavali da je podjele ili unište

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

„Svim Bugojankama i Bugojancima čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i
Hercegovine.

Prvi mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je praznik od posebnog značaja za historiju naše zemlje i ovaj dan je posebna prilika da u sebi probudimo i ojačamo osjećaj pripadanja jedinoj nam domovini.

Mi u Bosni i Hercegovini ove godine obilježavamo dvadesetsedmu godišnjicu nezavisnosti naše Države.

Nažalost i nakon više od četvrtine vijeka pojedini koji žive u Bosni i Hercegovini još uvijek neće da podrže našu državu u pravcu snažnijeg prosperiteta, političkog i materijalnog napretka za sve narode Bosne i Hercegovine.

Svaka država na svijetu ima svoje praznike, koji su zajednički svima, pa tako religijske proslavljaju oni koji pripadaju istoj religiji, ali kada je država u pitanju tu je jasno da se treba slaviti na cijeloj teritoriji nekoliko važnih datuma iz istorije te države, naročito kad je u pitanju Dan nezavisnosti i Dan državnosti.

Jedinstvo i odlučnost potrebni su nam na putu Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u NATO, EU i drugim euroatlantskim strukturama.

Uvjeren sam da je naša poruka onima koji priželjkuju i najavljuju nekakva otcjepljenja i podjele jednoglasna i jasna: Bosna je uvijek imala mnogo više patriota koji su branili njenu nezavisnost nego onih koji su oživljavanjem nekih velikodržavnih nacionalističkih projekata pokušavali da je podjele ili unište.

Današnji praznik i stoga je dio neophodnog podsjećanja na stvarne okolnosti obnavljanja naše neovisnosti, ali i svjedočanstvo nesalomljive volje da ćemo se i u buduće žestoko suprostaviti svima onima koji atakuju na njen suverenitet i opstojnost.

Na ovaj dio naše historije, mi smo ponosni, baš kao što se sa ponosom sjećamo najboljih sinova naše zemlje koji su uspjeli odbraniti nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Zato, obilježavanjem Dana nezavisnosti odajemo i dužno poštovanje svim braniocima Bosne i Hercegovine koji su svoje živote ugradili u temelje Države, kao najdragocjeniji dar kojeg čovjek na ovom svijetu može nečemu dati.“

Koristim priliku da pozovem građane Bugojna da 01. marta 2018. godine dostojno obilježimo ovaj značajan datum u našoj historiji.

Svečana akademija povodom 1.marta, Dana nezavisnosti BiH biće upriličena 28.02.2018. godine sa početkom u 18,00 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim bugojanskim antifašistima biće u četvrtak, 01. marta 2018. godine, sa početkom u 10,00 sati prvo u Šehidskom mezarju a zatim ispred Gimnazije.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/