HASAN AJKUNIĆ: Bit će otvoreno novih 500-600 radnih mjesta do kraja godine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na teritoriji općine Bugojno u 2016. bit će otvoreno novih 500-600 radnih mjesta – najavljuje načelnik toga grada Hasan Ajkunić.

– Počeo je prijem radnika u nedavno otvorenoj firmi “Prevent“, a otvaramo i jednu veliku fabriku za proizvodnju flaširane vode. Također, ovih dana dobili smo podugovor za izgradnju fabrike kolektora – kazao je Ajkunić.

Nova upošljavanja, dodaje, omogućit će i plastenička proizvodnja na lokaciji Kopčića, otvaranje nove linije kompanije “Heko“, te proširenje hladnjače preduzeća “Bos Agro Food“.

-Vraćanjem u posjed općine Bugojno prostora vojne kasarne “Admir Ljubuškić Šutak“, stvoreni su preduvjeti za stavljanje u funkciju novih proizvodnih pogona – istaknuo je Ajkunić. S tim ciljem će biti organiziran sastanak s privrednicima, koji su zainteresirani da ulože sredstva i otvore nove pogone u ovom dijelu općine.

-Imamo dvanaest objekata, jedan vjerski objekt i 800 duluma zemljišta. Na nama je sada da osmislimo kako ćemo te objekte i zemljište najbolje iskoristiti. Dobar broj radnika dobit će šansu i u budućem centru “Biser Rostova“ i oblasti turizma, kojoj ćemo posvetiti veću pažnju – kazao je bugojanski načelnik.

Podsjeća da je pod različitim zasadima oko 400 hektara zemljišta, te da se u posljednje vrijeme grade novi hladnjački kapaciteti što je, uzme li se u obzir činjenica da se sve veći broj nezaposlenih odlučuje za uzgoj malina, veoma važno.

– Jedan broj nezaposlenih je na evidenciji Biroa za zapošljavanje zbog zdravstvenog osiguranja. Kada se obiđe malo teren, onda se vidi da su mnogi od njih našli način da ostvare sigurnu zaradu i egzistenciju za svoje porodice – zaključuje načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

(Fena)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/