Haris Silajdžić spasio Popis stanovništva

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pored ove fotografije ne treba čak ni tekst, a u kontekstu skore objave rezultata Popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini. Nastala je samo nekoliko dana prije nego što je direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić potpisao proceduru po kojoj će se izvršiti objava rezultata Popisa stanovništva u BiH, a koja je spasila preko 120.000 stanovnika koji su trebali biti izbrisani sa popisa.

Na slici su bivši predsjedavajući Predjsedništva BiH dr. Haris Silajdzić i sigurno najutjecajnija figura sa ovih prostora u svjetskim krugovima. Pored dr. Silajdžića sa desne strane je dr. Emir Kremić, direktor Zavoda za statistiku Federacije BiH, a sa lijeve strane bivši direktor CIA-e američki general dr. David Petraeus.

Još je samo dovoljno reći da bi se popis završio pogubno po Bosnu i Hercegovinu, a pogotovo povratnike u manji bh. entitet da svoju ulogu nije odigrao na pravi način dr. Emir Kremić uz kvalitetna savjetovanja i podršku.

bosnjaci.agency

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/