Haris Mujić kandidat SDA/SBB za načelnika Općine Bugojno posjetio Općinu Tešanj

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Kandidat za načelnika Općine Bugojno ispred koalicije SDA/SBB Haris Mujić posjetio je Općinu Tešanj i razgovarao sa aktuelnim načelnikom mr. Suadom Huskićem, također, kandidatom koalicije SDA/SBB za načelnika Općine Tešanj.

Haris Mujić se zanimao za načine ostvarivanja uspješnih rezultata, koje Općina Tešanj ima na ekonomsko-privrednom planu, o čemu govori podatak o 11.000 zaposlenih, od čega je samo u zadnje dvije godine do radnog mjesta došlo oko dvije hiljade nezaposlenih. Poređenja radi broj trenutno zaposlenih na području Općine Bugojno je 4.000.

Tešanj nema nezaposlenih. Pozitivna iskustva iz Tešnja i drugih uspješnih Općina ću prenijeti u Bugojno“, istakao je kandidat SDA/SBB za načelnika Bugojna, Haris Mujić.

Ljudi u Tešnju su bili svjesni da njihov općina nije ni Sarajevo ni Ilidža, te su pronašli modus da privuku investitore preko olakšica ustupanjem neizgrađenog građevinskog zemljišta u tri Poslovne zone privrednim subjektima koji su dobijali neizgrađeno građevinsko zemljište  za 1 KM. Jedini uslov Općine Tešanj je bio da privredni subjekt na tom zemljištu izgradi objekte i obavlja poslovanje dvadeset godina. Dovoljno je reći da su sve tri Poslovne zone sa urednom infrastrukturom u koju je Općina Tešanj u protekle 4 godine uložila dva miliona KM popunjene.

Po riječima načelnika Suada Huskića, mnogo je uloženo u edukaciju mladih ljudi, budućih projekt menadžera, osnovana je i Agencija za razvoj općine Tešanj, a uspostavljen je i elektronski sistem upravljanja administracijom. Svaka tri mjeseca vrši se kontrola rada administracije i nema kašnjenja pri rješavanju predmeta. Nivo korupcije je zanemariv.

Također, načelnik Suad Huskić ističe, da je za četiri godine obezbijeđeno preko pet miliona KM donatorskih sredstava od čega: dva miliona KM za kanalizacionu mrežu iz IPA fondova, 300.000 KM za podršku malinarstvu iz Katara, 700.000 KM za razvoj plasteničke proizvodnje iz Češke, milion KM za poslove deminiranja iz Japana, 530.000 KM za Gradsku biblioteku iz Turske … .

Budžet Općine je likvidan i ove godine iznosi oko 17 miliona KM. A budžet jedanaest javnih preduzeća iznosi 25 miliona KM. Broj zaposlenih u Općini je 95 u koji broj se ubraja i 11 vatrogasaca.

“Sličnu priču ćemo napraviti i mi u Bugojnu, jer imamo brojne potencijale, koji su nažalost svih proteklih godina gotovo u potpunosti neiskorišteni. Imamo za takvo nešto i snage i resurse i kapacitete” – kaže na kraju kandidat SDA/SBB za načelnika Općine Bugojno Haris Mujić.

Načelnik Općine Tešanj mr. Suad Huskić je istakao kako kolegi Harisu Mujiću u narednom periodu stoji na raspolaganju savjetodavno, iskustveno i na druge načine, te izrazio nadu da će Općina Bugojno ubrzo dostići veliki privredni razvoj. Također, po njegovim riječima Općina Tešanj je svim svojim kapacitetima na raspolaganju za buduću saradnju na svim poljima sa Općinom Bugojno.

DSCN6846 DSCN6850

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o