Hamzakadić Sara iz Varaždina u Bugojno donijela 2 medalje

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Na 46.Međunarodnom turniru u Varaždinu održanom proteklog vikenda izuzetno dobri nastupi mladih igračica I igrača iz STK Bugojno. Posebno dobar nastup imala je Hamzakadić Sara koja se okitila sa 2 srebrene medalje. Prvo u ekipnom dijelu takmičenja sa Zlotrg Ajnom iz STK Vitez u kategoriji najmlađe kadetkinje ( SUB kadetkinje ) osvojile su 2. Mjesto. U pojedinačnom dijelu takmičenja postigla je izuzetno vrijedan rezultat osvajanjem 2 mjesta. Marjanac Lana nije uspjela proći kvalifikacije kroz grupnu fazu takmičenja. Obe igračice su nastupile I u kategoriji mlađih kadetkinja gdje je Sara Hamzakadić ostvarila dobar rezultat plasmanom u 16 najboljih, dok Lana Marjanac ponovo nije uspjela proći kvalifikacije.

U kategoriji mlađi kadeti nastupili su Kmetaš Senad I Marjanac Filip koji su ostvarili solidan plasma u završnicu takmičenja ušavši u 32 igrača. U kadetskoj kategoriji nastupili su oba igrača dok Marjanac Filip nije prošao kvalifikacije Kmetaš Senad se plasirao u glavni kostur turnira 64 igrača.

Od boljih rezultata nastupa igračica I igrača iz BiH treba istači osvajanje 1.mjesta ekipe SUB kadeta STK Stens Euro-Asvalt, kao I 3.mjesta Mešetović Harise iz STK Hašim Spahić Ilijaš u kategorijimlađih kadetkinja.

Iz STK Bugojno upučuju čestitke na dobrim igrama svijih takmičara posebno Hamzakadić Sari na njenom izvanrednom rezultatu.

STK BUGOJNO

1
2

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/