Hadžinica Hafiza Silajdžija obavila umru u 86. godini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Hadžinica Hafiza je hadž obavila prije 20-ak godina za sebe, a nakon toga je obavila hadž i za svoga supruga koji je tokom agresije na BiH dao život

Hadžinica Hafiza Silajdžija iz Novog Travnika u 86. godini obavila je umru.

Hadžinica Hafiza je hadž obavila prije 20-ak godina za sebe, a nakon toga je obavila hadž i za svoga supruga koji je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu dao svoj život, a u decembru 2022. godine se odlučila na putovanje na umru.

Ona je zajedno sa sinom Sulejmanom i njegovom suprugom posjetila je časna mjesta Mekku i Medinu.

Uprkos tome što je u devetoj deceniji života, njena čežnja za gradom Poslanika, a.s. i Kabom je bila neugasiva, te se na prijedlog sina da zajedno obave umru, rado odazvala.

Kaže da je najsretnija osoba na svijetu jer je imala priliku da još jednom selami Poslanika, a.s., da još jednom vidi Bejtullah, da čini dove Gospodaru na najčasnijim mjestima.

Bila je zabrinuta kako će put proći zbog daljine i njenih godina, ispričala nam je. Sve propise je obavila sa lahkoćom, put je dobro prošao, i sretna se vratila svojoj kući.

– Dovila sam tamo da se sretnem na Ahiretu sa svojim šehidima, ako Bog da, rahmetli mužem Izetom i svojim bratom, da se sretnem sa svojim roditeljima i sa našim Poslanikom, a.s.

Dovila sam tamo za sebe, svoje ukućane, svoje komšije, za svoj narod i sve muslimane. Časna mjesta su nešto najljepše što čovjek može vidjeti i posjetiti, i mjesta gdje čovjek poželi da ostane. Ako bude prilike, opet bih išla – ispričala je hadžiniza Hafiza za preporod.

Hadžinica Hafiza Silajdžija je jedna od plejade starih bosanskih hanuma koje su u nekim teškim vremenima bajrak islama sa lahkoćom nosile i emanet islama dostojno svojoj čeljadi predale, prenosi Preporod.

Foto:Preporod

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/