Gužve na graničnim prelazima, savjet i apel iz BIHAMK-a

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu naše zemlje, kao i na graničnim prelazima. Izdvajamo prelaze: Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje i Velika Kladuša, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom dana, pojačana frekvencija vozila očekuje se i na putevima prema lokalnim izletištima. Vremenski uslovi su povoljni, a zbog visokih temperatura, ne preporučujemo duža putovanja u najtoplijim dijelovima dana. Bez obzira na povoljne uslove, vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja auto trke na brdskim stazama “VLASENICA 2017”, danas u vremenu od 10:30 do 13:30 sati, obustavlja se saobraćaj za sva vozila na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica- Han Pijesak. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne putne pravce, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

N1

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/