Grupa gimnazijalaca iz njemačkog grada Halberštadt boravi u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Kristalnoj sali Općine Bugojno oni su se danas sastali s načelnikom Hasanom Ajkunićem i njegovim najbližim saradnicima, od kojih su dobili više informacija o gradu u koji su došli.

Kazali su, također, da su oduševljeni gostoprimstvom domaćina, i izrazili želju da ponovo posjete našu zemlju.

-Mi smo prvi put ovdje. Sve nam se sviđa, i grad, i ljudi. Nadamo se da ćemo opet doći – rekle su bliznakinje Anja i Manja.

Zadovoljna je i profesorica Aurelia Mayer-Thomas, koja svake godine sudjeluje u organizaciji posjete učenika iz Njemačke općini Bugojno, i Antje Ehrhardt, koja je ovaj srednjobosanski grad posjetila prvi put.

I učenici bugojanske gimnazije sretni su zbog ponovnog dolaska prijatelja iz Njemačke.

-Ja sam prošle godine bila u Njemačkoj. Sada su oni došli nama i sviđa im se Bugojno, pogotovo naša hrana. I za naš grad je dobro da dolaze učenici iz drugih država, koji će posjetiti još neke općine u BiH – naglasila je gimnazijalka Ema Bečirović.

Direktor gimnazije u Bugojnu Mesud Šečić zahvalio je načelniku Ajkuniću na podršci koju pruža ovoj obrazovnoj ustanovi, te izrazio nadu da će i resorno kantonalno ministarstvo prepoznati značaj ovakvih i sličnih posjeta.

-Meni je drago da su upravo danas oni donijeli poziv da naši učenici iduće godine posjete njihovu gimnaziju i grad Halberštadt. Dakle, saradnja se nastavlja – zaključio je.

Načelnik Ajkunić je gostima iz Halberštadta poželio ugodan boravak u Bugojnu i našoj zemlji, uz nadu da će kući ponijeti lijepe uspomene.

-Ovakav vid saradnje učenika je veoma pozitivan, kako zbog mogućnosti sklapanja novih prijateljstava, tako uspostavljanja boljih veza između dvaju gradova, odnosno Bosne i Hercegovine i Njemačke – poručio je.

Mevlida Ridžal / RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/