Gradskoj biblioteci donirane knjige

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Već duže vrijeme u našoj zemlji mjesec oktobar se obilježava kao mjesec knjige.

Tim povodom Asocijacija mladih SDA Bugojno donirala je Gradskoj biblioteci veći broj knjiga. Želeći skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu čovjeka u cijelom svijetu Asocijacija mladih SDA Bugojno u proteklom periodu je prikupila veći broj knjiga i donirala ih Gradskoj biblioteci.

Smatramo da ćemo na ovaj način obogatiti sadržaj Gradske biblioteke, a to će omogućiti našim školarcima, studentima i građanima lakši pristup većem broji knjiga, kao i njihovu dodatnu edukaciji – istakao je, između ostalog, prilikom primopredaje knjiga dr. Nedžad Jusić, predsjednik AM SDA Bugojno.

Asocijacija mladih SDA Bugojno akciju je započela u mjesecu ramazanu, te čekala prigodnu priliku da knjige uruči.

Mirza Idrizović rukovodilac Gradske biblioteke ovom prilikom se zahvalio AM SDA Bugojno na uručenoj donaciji, te istakao da je Gradska biblioteka u okviru obilježavanja oktobra mjeseca knjige pokrenula niz aktivnosti.

Neke od aktivnosti su grupno učlanjenje srednjoškolaca i osnovaca, kao i učlanjenje prosvjetnih radnika. Smatramo da bi svaki prosvjetni radnik trebao da bude član Gradske biblioteke i da na taj način doprinosi radu ove ustanove, a u toku oktobra mjeseca knjige nagradit ćemo i najredovnijeg čitaoca ili čitateljicu-rekao je Idrizović.

Kaže se da je u knjigama zapisana sva mudrost svijeta. Imate li mogućnost da poklonite knjigu ili više njih Gradskoj biblioteci u okviru obilježavanja oktobra mjeseca knjige podijelimo tu mudrost svijeta jedni sa drugima.

RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/