Gostovala mostarska hit predstava ”Ajmo na fuka” u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Večeras je održana hit predstava “Ajmo na fuka” u maloj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu u okviru Festivala TIFBU koji se organizira u suradnji s nekolicinom organizacija i ustanova iz Bugojna.

Domaćini mostarskim teatrima su Teatar FEDRA Bugojno i Ogranak Matice hrvatske Bugojno. Predstava je i dio Božićnog sajma koji Matica tradicionalno organizira u Bugojnu.

„Ajmo na fuka“ je prvi koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Predstava prikazuje odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskoga vijeća odbrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) te duhovitim i dirljivim tekstom donosi ove specifične likove u nekoliko tragi-komičnih situacija: u kladionici, u rovu na liniji razdvajanja… te na nebu, poslije njihovih pogibija u ratu, gdje zajedno, kao ratnici sukobljenih strana i bivši sugrađani, čekaju poziv od Onoga gore.

Autor teksta i redatelj predstave, umjetnički je savjetnik HNK Mostar, Dragan Komadina. Vojnike sukobljenih strana u Mostaru na sceni igraju glumac Narodnog pozorišta Mostar Saša Oručević i glumac Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Robert Pehar.

Tema ratnih sukoba u Mostaru privukla je mnoštvo gledatelja koji su u scenama prepoznavali i ratni i poratni život podijeljenog grada.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/