Gornji Vakuf – Uskoplje: U teškoj saobraćajnoj nesreći se traktor popolovio

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć nešto iza 4:00 sata na magistralnom putu M16.2, na južnom izlazu iz Gornjeg Vakufa, u neposrednoj blizini privrednog objekta „Vranica-komerc“ i Benzinske pume „Petrol“. U nesreći su učestvovali privatno motorno vozilo „BMW“ i poljoprivredna mašina traktor „IMT“. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede.

Kako su za web portal GornjiVakuf-x.com ispričali svjedoci ovog događaja, probudio ih je užasan prasak. Naime, krećući se iz pravca Bugojno – Prozor, vozač privatnog motornog vozila je pri punoj brzini sa zadnje strane udario u traktor. Od siline udarca BMW je ne kontrolisano nastavio kretanje i prevrtanje gotovo stotinu metara, pri čemu je pokupio i jednu banderu. Svjedoci tvrde da su vozač i suvozač traktora, S.H. i Dž.H., obojica iz naselja Vrse, od siline udarca završili u obližnjoj livadi, a da su se iz iste išetali sa lakšim tjelesnim povredama. S druge strane, vozač automobila BMW, nastanjen u naselju Dobrošin, koji se nalazio sam u vozilu, zadobio je teške tjelesne povrede te je prebačen u bolnicu. Na vozilima je pričinjena totalna materijalna šteta.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf, koji su se u trenutku nesreće nalazili na Benzinskoj pumpi „Petrol“, te su imali veliku sreću da ih nije udario neki od dijelova sa automobila ili BMW. Dijelovi ova dva vozila su završili i u obližnjem malinjaku.

gornjivakuf-x.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/