Gornji Vakuf – Uskoplje: Pred očima učenika: Pas lutalica izgrizao 11-godišnjaka (FOTO)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Roditelji djece i nastavnici Osnovne škole „Uskoplje“ u Gornjem Vakufu ostali su šokirani brutalnim napadom psa lutalice na 11-godišnjeg učenika, koji se dogodio u ponedjeljak za vrijeme velikog odmora u dvorištu škole.

Kako nam je kazao otac napadnutog dječaka Ivan Crnov, njegov sin bio je u krivo vrijeme na krivom mjestu i zadobio je teže povrede, zbog kojih je još na kućnoj njezi.

Fotografiju pogledajte OVDJE

Prijava policiji

– Kako su mi ispričala druga djeca, jednoj djevojčici sendvič je ispao na pod i pokupio ga je veliki pas lutalica. Moj sin u tom je trenutku prošao pored psa, koji je valjda mislio da hoće da mu otme hranu, pa ga je napao. Pred očima djece i nastavnika izgrizao ga je za obje noge – kazao je Crnov.

On je nakon incidenta sina odveo u tamošnji Dom zdravlja, gdje nisu imali injekciju antitetanus seruma, pa ga je on morao sam kupiti.

– Jedna rupa od zuba bila je tolika da je u nju mogao stati moj palac, izbezumio sam se od straha. Sreća pa je moj sin malo krupniji, ne smijem ni zamisliti šta bi se dogodilo da ga je kojim slučajem oborio na pod – rekao je Crnov.

Povrede koje je pas nanio 11-godišnjaku

Slučaj je prijavio policiji, kao što je to napravio i prije šest mjeseci, kada su, kako kaže, pred čoporom lutalica njegovo mlađe dijete i druga školska djeca prestravljeni morali bježati u obližnju prodavnicu.

– I tada sam sve prijavio policiji, ali reakcije do sada nije bilo – navodi Crnov.

Tužit će Općinu

Otac napadnutog dječaka zbog svega će tužiti Općinu Gornji Vakuf.

– Podnijet ću tužbu, jer očito je to jedini način da shvate da imaju problem zbog kojeg su ugrožena djeca u gradu. Novac mi nije bitan, a kada dobijem parnicu, sredstva ću iskoristiti za organiziranje izleta djeci iz škole – kazao je Crnov.

Načelnik općine Sead Čaušević (SDA) kaže da zna za incident, ali da mu se niko zbog toga nije obratio.

– Mi imamo problem s ljudima koji dovoze pse lutalice i ostavljaju ih na našem području. Nemamo nijednu tužbu zbog napada pasa, tim odgovorom sve sam vam rekao – rekao je Čaušević.

Policija: Obavijest veterinarskoj stanici
U policiji kažu da su prijavu o napadu psa na dijete zaprimili.

– Službenici policije napravili su zabilješku i po našem dogovoru s načelnicima obavještavat će se veterinarske stanice o opasnom psu, a oni će preduzimati mjere iz svoje nadležnosti – rekao je Rusmir Prohan, portparol policijskog komesara MUP-a SBK.

Avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/